Det finns ingen Gud, sa Döden

Den var som dömd för att jaga den lilla flickan. Allt sedan hon föddes hade den försökt fånga henne. Döden lockades till alla med liten låga, och kunde kväva den lika snabbt som de anlänt. Men den lilla flickan var en kämpe.
Hon kunde få en liten låga att plötsligt verka som att hela hon stod i brand. Då kunde döden inget annat än besviket stiga åt sidan och ge flickan plats att fortsätta leva. Om då döden visste att det inte skulle bli sista gången den skulle besöka henne.

Flickan hade precis fyllt 4 år och lärt sig säga det mesta, även om det ibland var svårt att förstå. Döden kände elden höll på att slockna i hennes lilla barnhjärta. Mamman var upptagen med att tala i mobilen.
- Kom Helena, ropade hon lite smått över axeln innan hon stressat begav sig över den trafikerade vägen.
Helena, den lilla flickan, skulle normalt följt med sin mamma på direkten om hon inte sett Döden speglas i ett av butiksfönstren. Döden stirrade blint på flickan. Och hon stirrade tillbaka. Döden kunde se hennes låga klart och tydligt under den röda stickade tröjan.
Då satte flickan av efter sin mamma. Över vägen.
Den stod där och tittade på. Där var en röd stor lastbil. Chauffören verkade inte sett skymten av det lilla krypet och alldeles snart skulle Döden få grabba flickan med sig.
Men så hände det som Döden inte hade räknat med. Flickan stod i brand. En kvinna lyckades dra upp flickan i famnen och snabbt springa bort. Två gånger hade den misslyckats med sitt uppdrag. Två gånger, som snart skulle komma att bli tre.

Ganska exakt 10 år senare hade flickan växt upp och blivit en självständig individ. Hon festade vilt och struntade i alla varningar hennes mor gav henne. Den kvällen råkade festen vara vid en sjö. Det var bara i början av sommaren, och vattnet hade inte hunnit bli så varmt. Trots det, skulle flickan visa vad hon gick för.
Bryggan var ute och flickan drog av allt förutom underkläderna. Alla pojkar gav ifrån sig positiva ljud och tjejerna snackade högt om "Uppmärksamhets barn". Flickan poserade erotiskt innan hon började jogga ner mot vattnet. Bryggan vaggade under hennes fötter.
- Aa, men kolla på mig dåh! ropade hon åt alla och skrattade överdrivet.
Flickan drog luft, tog sats och hoppade. Det kalla vattnet omslöt henne. Lågan började fladdra häftigt. Flickans hjärta började pumpa hysteriskt. Hon kom upp till ytan, men fick ingen luft. Döden var precis bredvid henne. Bara några tio centimeter från att ta tag om hennes handled. Flickan fick inte fram ett ljud. Hon kunde göra annat än trampa vatten. Det var kallt. Hon frös. Hon försökte få luft, skrika på hjälp. Men hon kunde inte.
Döden fick henne kring armen och plötsligt var det som de båda fick en flashback.
Hon var liten igen. På samma gata och stirrade in i skyltfönstret. Döden tittade rakt igenom henne.
"Jag vill inte dö"
Flickans tankar ekade i Döden. Hon var under vatten nu. Ögonen var uppspärrade av skräck och hennes rörelser blev allt långsammare.
"Jag vill inte dö" skrek hennes tankar. "Snälla, låt mig inte dö"
Det gnistade till. Döden gav ifrån sig ett skri. Det gjorde ont. Flickan blossade upp i en väldig låga. Det gjorde ont. Döden försvann så snabbt den kunde.
Flickan kom upp till ytan. Hon hostade och kräktes, lyckades dra ett andetag då och då. En äldre kille räckte henne handen. Tillsammans med några andra drog de upp henne. Hon kunde fortfarande inte tala. Flickan drog bara häftigt efter luft.

*to be continued*


Kommentarer
Postat av: filippa

cool blogg :)

Svar: Tackar :)
Emilia Josefina

2012-06-17 @ 19:21:21
URL: http://filippah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0