Bitar börjar falla på plats.

Hejsan.
Det är skitlänge sedan. 1 vecka och 3 dagar, faktiskt. Inte så mycket nytt. Livet går vidare och för en gångsskull verkar det gå med mig. 300 gram kvar, och så har jag nått mitt mål för skolavslutningen. Jag känner mig så lycklig. Jag har allting jag vill ha och jag vågar visa vad jag känner inför andra.




Har inte ens ord till att förklara. Allting är så annorlunda, allting känns så bra. Det är inte jag, eller är det? Jag tror Gud har menat mig för något, och om jag gav upp, skulle han då bli besviken?

Ärligt, jag är ingen religös människa. Jag svär en hel del, jag ber inte lika ofta längre, jag går inte i kyrkan... på senaste tid har jag inte ens så mycket som satt min fot på en kyrkogård. Men ändå, någonstans därinne. I mitt hjärta.
Jag tror att det är vad som får vissa att orka vidare. För de vågar tro. De vågar erkänna att de tror på Gud, eller vem de nu har som gud. Och jag är en av dem.

Jag tar aldrig av mitt kors. Aldrig för en längre stund. Bara när jag färgar håret eller ska reda ut halsbandet. Annars, så hänger det alltid med mig. Det går inte en dag utan att jag rör det.

Jag vet att Fanni, en kompis, respekterar religioner men hon har väldigt starka åsikter om dem. Speciellt kristendomen. Allting är kristendomens fel. Okej, visst visst. Låt det vara så. Jag har mina åsikter också. Som exempel, jag är för homosexualitet och jag tycker Gud verkar avundsjuk och egoistisk som säger att vi inte ska tro på någon annan gud än han.

Men jag säger det aldrig högt. Sålänge jag vet att det finns andra omkring mig som reagerar på det. För mig är Gud, (kanske lite dumt att tänka så, men), en vän. En vän som finns där när jag behöver honom. Annars bryr jag mig inte så mycket.

Tack.
Det är ett ord som alla borde lära sig. Det är så kort, så enkelt och kan få den sorligaste människan att le. Ett varmt och ärligt tack. Tacka alltid just din gud, vad du än tror på. Varje gång han eller dom har hjälpt dig. Tacka. För det är det värt.

Jag tackar Gud när jag har fått prata ut med mina problem. Jag tackar för att jag fortfarande är vid liv. Men mer bryr jag mig inte. Om det inte räcker för Gud med ett tack varje gång jag behövt honom, då får han väl skita på sig.




Jag vill nästan bara radera hela skitet. Ärligt, hade ni trott att jag någonsin skulle prata religion? Nåja, lämna det bakom er.
Mitt liv går vidare, det är inte enkelt, det kan jag lova. Men jag fortsätter att resa mig. Även om det verkar ta allt längre tid för mina sår att helas. Ärren blir alltid kvar. Det verkar som att jag äntligen börjar förstå att jag är en av dem som verkligen har levt.
Jag har haft underbara vänner. Jag har gett hela mitt hjärta till dom som förtjänat det. Jag har känt hur det är att vara lycklig. Döden har gått vid min sida redan sedan barnsben. Och jag har inte så mycket som brytit ett ben. Jag är egentligen ganska känd. Hehe... halva Helsingfors sjukhus känner mig, inte för att skryta. Bara för mig själv att inse att redan som barn, var jag något litet extra för någon annan.

Jag vet hur det känns att förlora någon som betydde allting. Och nu gråter jag. Jag kommer alltid att göra det. Jag vet hur det känns att älska. Jag vet också hur det känns att vara kär. Jag vet hur man skrattar, jag gör det alldeles för ofta. Jag vet hur det känns när tårarna brinner och hur det känns som att hela världen var emot en.


Men jag vet också hur det känns att resa sig. Jag, vet hur det känns, att se alla andras ansikten göra häpnande och nästan skräckslagna miner. De drar mig ner igen, utan att veta att det bara gör mig starkare.
En dag är det jag som står inför valet, inför chansen. Att hämnas, att göra deras liv till ett helvete, precis som de gjorde med mitt.

Men det skulle jag inte. Dessa människor är bara olyckliga. De förstörde sin lycka och gav den till mig varje gång de sårade mig. Utan att veta om det. Förtjänar de att få den tillbaka? Det är min hämnd.

Shoes.



//Emfael.
Bara för att ni ska veta att jag ännu är vid liv. Det bara känns tungt just nu.

ingen rubrik














Emilia Westerlund 9E Strömborgska skolan, specialarbete 2012

#1 Church of Satans “startsida”

Varför just Church of Satan?
Jag har alltid fascinerats av andras teorier om livet. Men varför just Church of Satan? Enkelt, jag anser att om det inte finns någon Satan, finns det ingen Gud.
Church of Satan har en historia och en religion som jag fastnat för. Här kan man läsa om grundaren, vad Church of Satan egentligen är och sist men inte minst, medlemskap.

“Satanism begins with atheism. We begin with the universe and say, >It’s indifferent. There’s no God, there’s no Devil. No one cares!<“
- Peter H. Gilmore

#2 Peter H. Gilmore (nuvarande ledare av Church of Satan)



Anton Szandor LaVey - skaparen bakom CoS


#3 Anton Szandor LaVey

Anton Szandor LaVey var född i Chicago den 11 april 1930, vid namnet Howard Stanton Levey.
Redan som barn visade han intresse för musik, och talang hade han också. LaVey spelade piano redan som väldigt ung och vid bara 15 års åldern blev han en oboist* för San Fransisco Ballet Symphony Orchestra. LaVey lär även haft 3 favoritinstrument, och dessa var keyboard, calliope* och piporgel.

LaVey jobbade på cirkus i tidiga år, men slutade som 18 åring. Han jobbade även som brottsfotograf för San Fransisco Police Deparment. Dock slutade han för alla otäcka saker han fick se.
1955 gifte LaVey sig med en kvinna vid namn Carole. Tillsammans fick de en dotter som fick namnet Karla. De skiljde sig 1960 och LaVey gifte om sig med en 17-årig flicka som hette Dianne. Med Dianne fick LaVey en andra dotter, Zeena.

LaVey dog i lugnödem* 29 oktober 1997. Dödsdagen är dock inte helt säker, och det kan kasta med 2 dagar. I Colma, Kalifornien, hölls en hemlig begravning för de som hade fått informationen.


Vad är Church of Satan?

Church of Satan är en relativt ny religionsgrupp. Gruppen var grundad av Anton Szandor LaVey år 1966, och har väckt stor uppståndelse runt om i världen.
Church of Satan baserar sig på LaVey-satanismen, som går att läsas om i Den Satanistiska Bibeln.

Dock är det inte som det ser ut att vara. Church of Satan dyrkar inte Satan, även om det helt självklart skulle verka så. Nej, Church of Satan ser Satan som en symbol för frihet. Church of Satan dyrkar inte heller Gud, och egentligen, så tror de inte på någondera.
Så om du är en av dem som anser att egot är en stor del av livet och att du är en som står ut i mängden, är du välkommen i Church of Satan.

Church of Satans motto är i stort sett “tand och klo” som enklare betyder “gör mot andra det som andra gör mot dig”. Man kan säga att det är en motsatts till vad Kristendomen säger, “Gör mot andra vad du vill att andra ska göra mot dig”.
Vad Church of Satan menar är, att om någon skadar dig har du rätten att skada tillbaka, medan Kristendomen menar att du ska vara snäll mot dem du vill att ska vara snälla mot dig.



Medlemskap

Antalet medlemmar i Church of Satan vet ingen. Gruppen vill inte komma ut med informationen, men det hindrar en inte från att bli medlem.
Att bli medlem är väldigt enkelt, även om vem som helst inte kan gå med. Om du passar, checkas genom ett formulär.
Det är du som bestämmer om du vill bli medlem och för hur länge, det är bara att lämna gruppen om man så önskar.

För att gå med i Church of Satan måste man bli en registrerad medlem. Det gör man enkelt via att skicka ett brev med underskrift och lite annan nödvändig information, samt betala en engångsavgift på 200dollar, och sedan får man ett identifieringskort som går att scanna för att se om du verkligen är medlem.
Kortet används som sagt för att checka att du är medlem. Kortet är bra att använda speciellt när man ska samlas till en samling eller bara möta en annan medlem. Det är bra för medlemmarna att veta att den andre också är medlem, så att det inte snokas omkring.

När man är registrerad medlem kan man såklart nå högre rankings.
Om man tycker att man vill bli en mer aktivare person inom gruppen, finns det något som kallas Active Membership. Det går att skötas genom att bara fylla i ett formulär där man ska besvara på en hel del frågor och berätta om sig själv. Både utseende, omgivning, tankar och åsikter, familjeliv och vanliga frågor ställs.
Efter aktiv medlem, kan man nå ranken “Häxa/Trollkarl” som är andra graden. Sedan följs denna rank av tre andra, “Prästarinna/Präst”, “Magistra/Magister” och “Maga/Magus”.



Sista ord

Medan jag sökte information för Church of Satan, hittade jag många forum där speciellt ungdomar diskuterade om Satan, Gud och hur man kunde bli medlem i Church of Satan.
Det oroade mig när jag såg hur många unga människor som var desperata att gå med. Det som mest skrämde mig var att ingen av dem visste vad de pratade om, och det var minst sagt skrattretande.

Min mamma har alltid berättat för mig att inte förhasta mig, att tänka efter innan jag handlar och alltid ta reda på fakta bakom det jag är intresserad av.
Och än en gång, får jag tacka henne. För det stämmer, Church of Satan var inte den grupp jag trodde den var.
Källförteckning

http://www.churchofsatan.com/home.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Satan
http://www.churchofsatan.com/Pages/WelcomeSv.html
http://en.wikinews.org/wiki/Satanism:_An_interview_with_Church_of_Satan_High_Priest_Peter_Gilmore
http://www.religioustolerance.org/satanis1.htm

bild #1
http://www.google.fi/imgres?q=peter+h.+gilmore&um=1&hl=sv&client=firefox-a&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1280&bih=681&tbm=isch&tbnid=fVilO8zVwrPXBM:&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/File:Peter_H_Gilmore_by_David_Shankbone.jpg&docid=IYIhK7whpaoYIM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Peter_H_Gilmore_by_David_Shankbone.jpg&w=3264&h=2448&ei=hhWoT6qZFPLQ4QS2jampCQ&zoom=1&iact=rc&dur=409&sig=116020767051691241637&page=1&tbnh=149&tbnw=199&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:70&tx=68&ty=34

bild #2
http://www.google.fi/imgres?q=church+of+satan&um=1&hl=sv&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1280&bih=681&tbm=isch&tbnid=1fsNXWTkqasU6M:&imgrefurl=http://theindiespiritualist.com/2010/09/27/the-church-of-satan-is-looking-for-a-few-outstanding-individuals-an-interview-with-magus-peter-h-gilmore-high-priest/&docid=wGGsxzf7t4Ht3M&imgurl=http://theindiespiritualist.com/wp-content/uploads/2010/09/church-of-satan.png&w=674&h=430&ei=CBWoT8nKHMbh4QSthISpCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=560&vpy=389&dur=237&hovh=179&hovw=281&tx=130&ty=120&sig=116020767051691241637&page=1&tbnh=132&tbnw=207&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:12,s:0,i:96

bild #3
http://www.google.fi/imgres?q=anton+laVey&hl=sv&client=firefox-a&hs=aqT&sa=X&rls=org.mozilla:sv-SE:official&biw=1280&bih=681&tbm=isch&prmd=imvnsob&tbnid=5LLliEUaxrKDkM:&imgrefurl=http://www.whale.to/b/lavey_q.html&docid=oIbwgoKhefOqVM&imgurl=http://www.whale.to/b/images/satanists/lavey1.jpg&w=400&h=521&ei=cRSoT_PlGejP4QTEnaivCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=195&vpy=288&dur=1273&hovh=256&hovw=197&tx=120&ty=155&sig=116020767051691241637&page=1&tbnh=152&tbnw=117&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:0,i:83

omslagsbild:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41GNZN5804L._SL500_AA300_.jpg

Sjukling bloggar på!

Mwhii!
Varit sjuk idag, eller tja, skådespelade kanske lite idag morse... men ändå. Stack tillbaka i sängen och sov till lite över 9, sedan åt jag några smörgåsar, spelade Sims fram till 12, åt och spelade lite till. Nu är klockan halv 4.

Har lite idétorka just nu. Har inte gjort så mycket annat än spelat sims. Chad gifte sig med Amiée och sedan fick de en flicka, Mischelle. Hon liknar ganska mycket sin pappa... men anyway liksom :)
Hon är jätte duktig i skolan, men den jädrans rektorn vill inte gå med på att skicka in henne på privatskola D:

Mm... ska kanske ta en dusch och bara göra något annat. Som att städa rummet. Eller duscha mig. Packa väskan tills imorgon. Göra eventuella läxor.
Sådant :)

// Emfael <333

Sims addicted?

Hejsan bloggen,
har inte bloggat ordentligt på en tid... men kanske det beror på min nya obsession? Har som sagt börjat spela Sims på datorn igen, gav det en ny chans förra veckan och nu är jag helt fast. Jag har vant mig vid att spela det och det är lika bra som det på ps2 :D

Har dock börjat fundera på att om jag är lite väl mycket på datorn... är jag liksom... beroende av sims eller något?

Mwhii <3 Chads och hans pojkväns första kyss :'))

Vet inte rubrik...

Hejsan.
Börjar bli en tid sedan igen. Inte så hemskt mycket nytt. Mysade med chokladmousse, spenat-fetaost paj, champange, ed och te och smörgåsar igår. Medan jag kollade på Lord of the Rings. ÅÅh, tider <3

Jag beklagar att jag varit oaktiv. Har varit "ledig" hela dagen, men aldrig hunnit blogga. Har spelat Sims 2, och äntligen förstår jag mig på det! :D Snart kommer det snapshots! ;D Så får ni se mina underbara kids :DDD
Shit svårt att ta hand om bebin... dom är så krångliga :S

Men men... fick färdigt religionspsykologin idag. Eller färdig och färdig... men innehållet är färdigt. Behöver bara göra källförteckningen och fixa pärm. Sedan är allting färdig :DD
Och sedan måste jag öva... för vi har presentation på tisdagen. Eller han väljer slumpvist, men jag måste vara redo. OCH skriva lapp denhär gången! Så att jag inte glömmer något.

Jaja, Police Academy börjar nu ;D Bye bye <3

// Emfael <33

(Borde egentligen skriva på religionspsykologin)

... men jag hinner med ett litet inlägg under min 20min. paus. Tja! Ni har visst inte fått höra så mycket, bloggade inte igår heller, men det tycker jag att jag lyckas komma ifatt idag! Postar mina musikvideon senare, men lite bilder nu så jag inte behöver skriva så mycket XD



Munkar var det på måndag och tisdag, förra lördagen njöts av Lord of the Rings och en massa chips och paj... sedan har jag fotat lite ute.

OCH sista bilden: Jag drömde faktiskt under... när kunde det vara? natten till tisdagen kanske... anyway, att mina rädisor började växa så det knakade! Och guess what!? Nu gör dom det ;D

// Emfael <3

ONSDAAAG

Trök.
Nej men. Bloggade inte igår, jag vet. Men jag har en underbar förklaring till varför, men den presenterar jag senare ;D
Inte hänt så värst mycket. Lite ups and downs här och där. Camilla påstod att engelskan gick hur bra som helst så jag antar att det gick bra? =S

Men nu vet ni! Ska fortsätta med "föklaringen" och sedan får ni kanske se några bilder ikväll! Ska ta med geografiboken ut så jag kan läsa samtidigt!

LEDTRÅD: Ut...

//Emfael <3

RSS 2.0